БЛОГ

блог објава

Семос Академии стипендираат 14.000 € за мартовските уписи

Семос Едукација се истакнува како прв IT тренинг центар кој не само што го олеснува процесот на трансформација туку и го препознава и поддржува потенцијалот на младите луѓе во нивните кариерни патишта.

блог објава

Интервју со Проше Митовски - студент од Генерација 2023/24 на Акредитираната Академија за човечки ресурси

Одлуката да станам Специјалист за човечки ресурси произлезе од мојата страст да работам со луѓе и желбата да им помагам да се справат со предизвиците.

блог објава

Интервју со Мила Маркоска - студент од Генерација 2023/24 на Акредитираната JavaScript Академија

Уште од самиот почеток на предавањта, знаев дека ја одбрав вистинската Академија, а тоа ми го потврдија и стручните предавачи со нивниот пристап кон целата група.

блог објава

✨ Пријави се, тестирај се и освој стипендија! ✨

Подготви се за возбудлива кариера со Семос Академии! За мартовските уписи, доделуваме вкупно 13 делумни стипендии за најбарните професии! Не ја пропуштај оваа можност да го започнеш твоето патување во IT и дигиталната индустрија.

блог објава

Зошто да ја посетуваш IT Академијата за средношколци?

Запишувањето на вашите средношколци на IT академијата во Семос Едукација е инвестиција во нивниот иден успех. Придобивките што ги добиваат од ова трансформативно искуство ќе им служат и надвор од училишните клупи.

блог објава

Успешна приказна - Цане Манасков

Од секогаш сум имал огромен интерес за применети уметности, доста сум креативен и сакам да размислувам out-of-the-box па беше сосема очекувано кога одлучив да се запишам на Академијата за Графички Дизајн на СЕМОС Едукација.

блог објава

Интервју со Филип Мицевски, студент на IT Академијата за средношколци

Народски кажано "уште од мали нозе", знаев дека идеалниот пат за мене е светот на компјутерите, односно технологијата. Отсекогаш се трудев да напредувам и да учам сè повеќе за дигиталниот свет.

блог објава

Интервју со Дона Илијоска

Барајќи нови кариерни предизвици и водена од желбата за работа со луѓе, без многу двоумење ја одбрав Акредитираната Академија за човечки ресурси на Семос Едукација која се покажа како вистинска можност за мене.

блог објава

Алумни интервју со Маја Нацевска

Уметноста е дел од мојот живот во многу различни форми. Од школувањето, работа на проекти поврзани со културното наследство, преку сликање, рачна изработка на секаков вид додатоци, работа како make-up artist, креирање на мој бренд за изработка на dream catchers и секако уживањето во разместување и одново уредување најпрво на мојата соба, а сега и на мојот стан.

блог објава

✨ Пријави се, тестирај се и освој стипендија! ✨

Подготви се за возбудлива кариера со Семос Академии! Во годината на дарување за учебната 2023/24 доделуваме вкупно 16 стипендии за најбарните професии! Не ја пропуштај оваа можност да го започнеш твоето патување во IT и дигиталната индустрија.

блог објава

Теодора Јовановска - графички дизајнер во ТРИМАКС

Уште како мала се занимавав и создавав нешто креативно и сакав тоа да го работам, па се одлучив по завршување на средно образование да се запишам на Акредитираната Академија за графички дизајн во Семос Едукација.

блог објава

Q&A со Елена Димовска, тренер на Официјалниот Microsoft Data Science Институт

Елена Димовска е Data Analyst и Microsoft Certified Trainer во Семос Едукација. По завршени студии на Официјалниот Microsoft Data Science Институт, понудата дојде од Семос Едукација и со задоволство прифатив да бидам дел од тим кој постојано учи и расте.

блог објава

Ана Ризовска Близновски - веб девелопер во Семос Едукација

Долго време размислував за промена на кариера, само не знаев што точно сакам. Откако ја погледнав програмата на Академијата за веб дизајн, сфатив дека таму припаѓам. Решив да направам голем чекор и аплицирав на истата.

блог објава

Успешна приказна – Марија Јоргаќиевски Junior Software Tester во King ICT

Размислував да направам некоја промена во кариерата и после кратко истражување и консултација со колеги кои веќе имаа завршено Академија во Семос Едукација, донесов одлука да се запишам на Академијата за Automation Software Tester.

блог објава

Дизајнер за внатрешно уредување

Дали поседувате извонредно чувство за комбинирање на различни нешта? Дали сте креативни, со уметнички афинитети и сакате вашата кариера да ја развиете во оваа насока? Ако одговорот на овие прашања е ДА, тогаш идеалната работа за вас е во областа на внатрешниот дизајн.

блог објава

Радмила Гошевска -
Графички дизајнер во Зегин

Запознајте ја Радмила Гошевска, поранешна студентка на Академијата за графички дизајн која со поддршка на Кариерниот центар на Семос Едукација успеа да се вработи како графички дизајнер во Зегин.

блог објава

Двете страни на една успешна приказна

Главните улоги во нашата приказна се агенцијата за интегрирани комуникации Represent Communications и Дино Јанаќиев кој своето знаење го стекна со посета на Официјалната Академија за графички дизајн акредитирана од Министерство за образование и наука.

блог објава

Вештачка интелигенција – пат кон иднината

Живееме во време кога можностите за создавање на вештачки ум и машини кои работат и реагираат како човечки суштества се актуелизирани, спроведени,  и значително го менуваат секојдневието и светот околу нас.

блог објава

Unity Game Development

Ако ти се допаѓа да ги трансформираш своите идеи во анимирани ликови и светови, ова би можело да биде совршена кариера за тебе. Unity Game Developer е нова професија за секој што сака видео игри и би уживал во нивното креирање.

блог објава

Стремеж и Академијата за Графички дизајн

Ако ти се допаѓа да ги трансформираш своите идеи во анимирани ликови и светови, ова би можело да биде совршенакариера за тебе. Unity Game Developer е нова професија за секој што сака видео игри и би уживал во нивното креирање.

блог објава

Semos Academy Awards 2023

Тимот на „Семос Едукација“ организираше целовечерен колоритен настан во духот на Оскарите на кој беа доделени 20 „Semos Academy Awards“ за најдобритe студенти од вкупно 15 Академии и две награди за талент партнерите и општествено – одговорните компании.

СЛЕДИ ГО ТРЕНДОТ ВО ИТ СВЕТОТ!

Закажи средба веднаш!

КОНТАКТ