unity

Академија за вештачка интелигенција

Официјална CertNexus Академија

Вештачката интелигенција (AI) е област од компјутерските науки што претставува создавање интелигентни машини кои работат и реагираат како човечки суштества.

Машини што учат од искуство, машини што извршуваат човечки задачи - од компјутери кои играат шах до автомобили кои возат самостојно. Научи artifical intelligence. Имај кариера која има бесконечен потенцијал, а професионалците во оваа индустрија се најбарани на пазарот.

Академијата за вештачка интелигенција е дизајнирана така што го гради знаењето почнувајќи од основата па сè до нивото на сертифициран Artificial Intelligence Practitioner.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Академијата за Вештачка Интелигенција е дизајнирана да гради знаење, започнувајќи од основите, сè до нивото на сертифициран AI Practitioner. Слушателот може да биде програмер кој сака да ги развие дополнителните вештини за примена на алгоритми за машинско учење на бизнис проблеми, или податочен аналитичар кој веќе има силни вештини во примена на математика и статистика на бизнис проблеми, но сака да развие технолошки вештини поврзани со машинско учење.

Оваа академија ќе им помогне на студентите да применуваат различни пристапи и алгоритми за решавање на бизнис проблеми преку AI и ML, да следат методички работен процес за развој на здрави решенија, да користат отворен код, готови алатки за развој, тестирање и имплементација на тие решенија, и да гарантираат дека го заштитуваат приватноста на корисниците.

Оваа академија е за тебе доколку:

Сакаш да програмираш

Си добар математичар и статистичар

Си упорен

Сакаш новини

Љубопитен си и сакаш да учиш

Интуитивен

Зошто Artificial Intelligence Practitioner?

Денес најголемите и најпознатите компании од бројни индустрии во светот вработуваат програмери специјализирани за вештачка интелигенција, а моментално најбарани професии од оваа област се инженер по машинско учење, data scientist, business intelligence developer, research scientist, big data инженер и др. Aкадемијата за вештачка интелигенција ќе те подготви за еден нов свет, што ќе те позиционира на светската мапа на експерти за работа со податоци од највисоко ниво.Биди меѓу првите Certified AI Practitioners, научи ги принципите и техниките на AI и Machine Learning и како да ги применуваш во решавање на деловни предизвици и креирање на иновативни продукти и решенија.

CertNexus е глобален провајдер на неутрални, сертифицирани технолошки сертификати и микро-ингеренции за ИТ, деловни, и безбедносни професионалци. Испитите на CertNexus ги исполнуваат најригорозните можни стандарди за развој, кои опишуваат глобална рамка за развој на програми за сертификација на персоналот, за да го намалат јазот на вештини за проширување. CertNexus станува партнер со компании кои имаат високо познавање и талентирани експерти во индустријата за да обезбедат интегритет и квалитет на секој испит, и со сите испити да следи ригорозен процес на развој.

Модули
Python за вештачка интелигенција
Математичка фондација за вештачка интелигенција (AI) и машинско учење (ML)
Основи на вештачка интелигенција (AI) и машинско учење (ML)
Применето длабоко учење со PyTorch
Длабоко учење со процес на слободен говор (NLP)
Сертифициран курс за вештачка интелигенција (CAIP – 210)
Работа на реален проект
Кариера

М-р Елена Димовска

Microsoft Certified Trainer

Msc in finance, economy, and banking, Specialist for Data Analysis @Semos education

15+ години искуство

Ѓорѓи Смилевски

Ѓорѓи Смилевски

Lead Anti Abuse Analyst @Proton

3+ години искуство

Антонио Николоски

Антонио Николоски

AI Engineer @Pisstaccio,
Software Developer @Asseco

2+ години искуство

Кујтим Рахмани

Д-р Кујтим Рахамни

Ph.D. in Computer Science

Senior computer vision engineer @Pano.ai

8+ години искуство

Конкурсот за стипендија е затворен!

Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

1.800 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

6-8 месеци

часови

Број на часови

187 часа

цена

15% попуст до 30 август

сертификат

Мeѓународен сертификат од CertNexus и диплома од Семос Едукација

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/во живо

почеток

Почеток

30 септември 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?

Доколку се приклучиш на Aкадемијата за вештачка интелигенција, ќе научиш како да ги да ги применуваш најновите принципи и технологии во оваа област:

Jutyper

Ќе научиш како да користиш моќни индустриски стандардни алатки во екосистемот на Jupyter и Python со цел да има подетален увид на податоците

Machine Learining

Ќе научиш математички концепти за Machine Learning

Python

Основни математички концепти за Machine Learning и имплементација во R и Python

PyTorch

Ќе ја научиш синтаксата PyTorch

Keras

Deep learning for humans

ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти. 

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Сертификати

Ова сертификација е доказ за тоа дека сте работеле на практични вежби (hands-on labs), стекнале широко разбирање на модели за вештачка интелигенција и сте спремни да развиете уникатни решенија за потребите на секое бизнис претпријатие. Certified Artificial Intelligence Practitioner (CAIP) е единствената сертификација на пазарот која ги сертифицира CAIP како да дизајнираат и имплементираат решение за вештачка интелигенција користејќи машинско учење.

certificate1
ДИГИТАЛНИ БЕЏОВИ
CertNexus Certified Practitioner
АНАТОМИЈА НА ARTIFICIAL INTELLIGENCE PRACTITIONER
работа
Каде ќе работиш?

  • ИТ Индустрија
  • Владини институции
  • Градежништво
  • Здравство

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек ќе заработуваш 91.369 мкд (mojaplata.mk)

бенефити
Дали имаш придобивки?

Голема побарувачка на пазарот на труд (од 2015 до денес - 344%)

Добро платена работа

Future Proof кариера во светски размери

AI Practitioner

ARTIFICIAL INTELLIGENCE PRACTITIONER

ПОВЕЌЕ ЗА АКАДЕМИЈАТА
УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

ВИДЕО ПРИКАЗНИ
Борјанчо Мицевски

Закажи средба со Борјанчо!

Борјанчо Мицевски

Раководител на Семос Академија за вештачка интелигенција.

mail icon

borjanco.micevski@semos.com.mk

working time icon

+389 75 345 258, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Борјанчо!

Борјанчо Мицевски

borjanco.micevski@semos.com.mk

+389 75 345 258, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ ARTIFICIAL INTELLIGENCE PRACTITIONER?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР