Intro image
Едукацијата е најважната патека кон иднината
која сами ја креираме.

Семос Академиите се креирани за да те подготват за перспективна кариера во IT и дигиталната индустрија.

Менуваме животи.

Одбери кариера
СЕМОС АКАДЕМИИ

17 АКАДЕМИИ - 17 МОДЕРНИ ПРОФЕСИИ

ИЗБЕРИ ЈА ТВОЈАТА!

data science
Data Science Институт
Почеток 11 март 2024

206 часови

8 месеци

Официјална од Microsoft

Data Scientist

Сертификат од Microsoft

Прва група полна, втора се отвара!

Кон програмата
графички дизајн
Microsoft Cloud Developer (.NET) Академија
Почеток 11 март 2024

208 часови

4 месеци

Официјална од Microsoft

.NET Developer

Сертификат од Microsoft

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 5 слободни места!

Кон програмата
графички дизајн
Академија за графички дизајн
Почеток 16 септември 2024

550 часови

1 година

Акредитирана од МОН за формално образование

Графички дизајнер Специјалист

Диплома од МОН

Бесплатен Semos Premium Пакет

Кон програмата
веб дизајн
Академија за веб дизајн
Почеток 16 септември 2024

550 часови

1 година

Креирана од Семос Едукација

Full Stack Веб дизајнер

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Кон програмата
внатрешен дизајн
Академија за внатрешен дизајн
Почеток 11 март 2024

243 часови

10-12 месеци

Акредитирана од МОН

Дизајнер за внатрешно уредување

Сертификат од МОН

Бесплатен Semos Premium Пакет

Прва група полна, втора се отвара!

Кон програмата
JavaScript
JavaScript академија
Почеток 11 март 2024

225 часови

10-12 месеци

Акредитирана од МОН

JavaScript девелопер на веб апликации

Сертификат од МОН

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 4 слободни места!

Кон програмата
ux
Академија за UX/UI дизајн
Почеток 11 март 2024

161 час

10 месеци

Акредитирана од МОН

UX/UI designer

Сертификат од МОН

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 6 слободни места!

Кон програмата
човечки ресурси
HR академија
Почеток 11 март 2024

180 часови

9 месеци

Акредитирана од МОН

HR Специјалист

Сертификат од МОН

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 4 слободни места!

Кон програмата
дигитален маркетинг
Академија за дигитален маркетинг
Почеток 11 март 2024

225 часа

12 месеци

Креирана од Семос Едукација

Digital Marketing Специјалист

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 3 слободни места!

Кон програмата
софтверско тестирање
Академија за Automation Software Tester
Почеток 11 март 2024

209 часови

6 месеци

Официјална од ISTQB

Automation Software Tester

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 3 слободни места!

Кон програмата
game development
Академија за Game Development
Почеток 11 март 2024

220 часови

8 месеци

Официјална од Unity

Game developer

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 4 слободни места!

Кон програмата
виртуелна реалност
Академија за виртуелна реалност(VR)
Почеток 11 март 2024

180 часови

8 месеци

Официјална од Unity

VR Developer

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Кон програмата
виртуелна реалност
Академија за вештачка интелигенција
Почеток 11 март 2024

187 часови

6-8 месеци

Официјална од CertNexus

Certifed Artifical Intelligence Practicioner

Диплома од CertNexus

Бесплатен Semos Premium Пакет

Прва група полна, втора се отвара!

Кон програмата
човечки ресурси IT
Академија за човечки ресурси во ИТ сектор
Почеток 11 март 2024

180 часови

8 месеци

Креирана од Семос Едукација

HR Specialist in IT

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 6 слободни места!

Кон програмата
индустриски дизајн
Академија за индустриски дизајн
Почеток 11 март 2024

231 час

8 месеци

Официјална од AutoDesk

Специјалист за индустриски дизајн

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Кон програмата
визуелни ефекти
Академија за визуелни ефекти
Почеток 11 март 2024

200 часови

10 месеци

Официјална од Adobe

VFX Artist (Артист за визуелни ефекти)

Диплома од Семос Едукација

Бесплатен Semos Premium Пакет

Уште 6 слободни места!

Кон програмата
средношколци
ИТ Академија за средношколци
Почеток септември 2024

180 часови

8 месеци

Креирана од Семос Едукација

Јуниор со основни IT вештини

Диплома од Семос Едукација

Кон програмата
СЕМОС АКАДЕМИИ

ЗОШТО СЕМОС ЕДУКАЦИЈА

светски ит брендови

Официјални програми според светски IT брендови

акредитирани

Програми акредитирани од МОН

вработување

Можност за пракса и вработување во 50+ талент компании

мали групи

Работа во мали групи

реални проекти

Работа на реални проекти

достапни Предавачи

Секогаш достапни предавачи

СОРАБОТНИЦИ

50+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

БЛОГ ОБЈАВИ
УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

WHEN WE LEARN TOGETHER,
WE CREATE STARS.

СЕМОС АКАДЕМИИТЕ НИЗ БРОЈКИ

СЕМОС АКАДЕМИИТЕ НИЗ ГОДИНИТЕ

27

Години постоење

Семос Едукација е првиот ИТ едукативен центар во Македонија кој воспостави нова димензија во дигиталната писменост.

30.000+

Студенти низ годините

Слушателите од Семос Академиите кои поминуваа низ годините денес се професионалци во својата област.

50+

Талент партнери

Кариерниот Центар е одлична можност за компаниите кои се во потрага по високо квалификуван кадар од Семос Академиите.

80%

Кариерен развој

Кариерниот Центар ги препознава квалитетите кај студентите и ги препорачува за пракса/вработување

ПРАКТИЧНА РАБОТА

ПОМАЛКУ ТЕОРИЈА,
ПОВЕЌЕ ПРАКТИЧНА РАБОТА

Низ практична настава и проекти нашите студенти ги градат своите портфолија уште во текот на Академиите, каде работат на реални проекти под ментроство на тренери или компании.

КОН ПОРТФОЛИЈА
ВИДЕО ПРИКАЗНИ

ТИ ТРЕБА КРАТКА ОБУКА ЗА ДОКВАЛИФИКАЦИЈА?

Одбери еден од 300+ курсеви во Семос Едукација

КОН СЕМОС ЕДУКАЦИЈА