АКАДЕМИЈА ЗА ВЕБ ДИЗАЈН

Едногодишна стручна програма

Ако си личност која сака да дизајнира и програмира професионални и оригинални веб-страници, тогаш твојата професија е Веб Дизајнер. Оваа професија на 21-от век, комбинира креативност, технологија, веб оптимизација и аналитика. Биди во тек со новите UX/UI кориснички принципи, креирај целосно прилагодлив дизајн на веб страна и развиј динамична веб страна со сите потребни функционалности и бази на податоци.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Доколку сакаш да бидеш дел од IT индустријата, Web Design Developer е сигурен избор за IT професија, a ние ќе ти дадеме темелна и квалитетна програма од 226 часови преку која ќе ги совладаш најпопуларните програмски јазици HTML, CSS, JavaScript, PHP и MySQL и ќе бидеш подготвен за создавање на свој прв вебсајт.

Програмата се одвива градуално со варијабилен интензитет, со цел студентот да ги совлада работите на начин кој што е најпогоден за него.

Треба да се запишеш на Веб дизајн академијата, ако:

Брз и флексибилен

Сакаш предизвици

Сакаш да учиш

Обожаваш да планираш

Креативно решаваш проблеми

Имаш чувство за бизнис

Модули
Основи на информатичка технологија
Комуникација со клиент
Kариера и претприемништво
Основи на проектни методологии
Растерска графика (Photoshop)
Векторска графика (Illustrator)
Кориснички дизајн (XD/Figma)
Веб дизајн процес
Основни принципи на веб дизајн
UX/UI кориснички принципи
Front-end технологии - HTML, CSS
Front-end технологии - JavaScript
Front-end Frameworks & Libraries
Back-end технологии - PHP & MySQL
Развој на веб страна
Word Press - Content Management System
SEO оптимизација
Проект - Портфолио на веб дизајнер

Тимот на Академијата е сочинет од високо стручен кадар, компетентен и со големо искуство да предава стручни предмети од областа на веб дизајн. Како докажани експерти во својата област и под нивно менторство студентите стекнуваат практични знаења работејќи на најразлични проекти од областа на дизајнот.

Андреја Јарчевски

м-р Андреја Јарчевски

MSc, Software Engineering & Telecommunication

Software Engineer / Founder @ Evolutivе.mk

12+ години искуство

Диме Вакански

Диме Вакански

Senior Web / Wordpress Developer @Sourcico

14+ години искуство

Aна Ризовска Близновски

Ана Ризовска Близновски

Web Developer @Semos Education

2+ години искуство

Рената Петровска

Рената Петровска

Graphic Designer @Grafika Plus

13+ години искуство

Стојан Пепоски

Стојан Пепоски

CO-Founder / SEO Specialist @Coding Factory

5+ години искуство

Марко Јовановиќ

Марко Јовановиќ

Adobe Certified Expert

Graphic Designer & VFX Artist

Trainer @Semos Education

10+ години искуство

Јасмина Антиќ

м-р Јасмина Антиќ

Global Career Development Facilitator (GCDF), MSc, Human Resources Menagement and services

Head of Human Resources

15+ години искуство

Марио Илиќ

Марио Илиќ

Data Analyst @Pabau

4 години искуство

Теодора Јовановска

Теодора Јовановска

Teacher @High school “Dimitar Vlahov” & Elementary school “Lazo Angelovski”

4+ години искуство

Драги Постоловси

Драги Постоловси

Senior WordPress Developer @DigitalSilk

7+ години искуство

Конкурсот за стипендија е затворен!
Повик до љубопитните креативци: Нурнете во мистериите на културниот имунитет - Откријте ја енигмата!

Академијата за графички и веб дизајн распишува КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈА НА ТЕМА „Културен имунитет“

10.000 евра за 6-те најкреативни идни стипендисти по повод 10 години стипендирање.

Што значи да се биде културно имун?

Дали е тоа штит против ветровите на промените или пак наметка што ја прикрива убавината на различноста?

Од вас се очекува креативно да се изразите за оваа тема. На конкурсот се аплицира за академската 2024/25 година за една од двете стручни едногодишни програми: Графички дизајн и Веб дизајн.

Препуштете се на вашата имагинација и истражете го светот на овој апстрактен концепт. Осмелете се да се впуштите во непознатото и бидете дел од обликувањето на нов културен наратив. Прифатете го предизвикот, разоткријте ги мистериите и тргнете во потрага за редефинирање на културниот имунитет!

Добро е да се знае:

  • Во новата академска година ќе доделиме вкупно 6 стипендии (2 целосни + 4 делумни) во две категории во вкупен износ од 10.000 евра.
  • На конкурсот може да аплицираат сите полнолетни лица со завршено средно и/или високо образование и истите можат да почнат со настава во септември 2024 година.
  • Секој кандидат аплицира самостојно за една од категориите: Графички дизајн или Веб дизајн.
  • Пријавата мора да ги задоволува барањата наведени за соодветната категорија, а со самото учество кандидатот целосно ги прифаќа официјалните правила пропишани во Семос Едукација.
  • Професионален пристап и транспарентен процес на селекција на и кандидатите.

Пријавете се најдоцна до 17 април 2024 и нека блесне вашата креативност!

АПЛИЦИРАЈ
Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

2.600 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

8-10 месеци

часови

Број на часови

550 часови

цена

15% попуст до 30 август

сертификат

Вкупно 3 Меѓународни сертификати
Adobe Certified Professional

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/Во живо

динамика

Динамика

Секој работен ден по 4 часа

почеток

Почеток

16 септември 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?
HTML5 Ќе ја направиш првата структура за веб страница со помош на HTML.
CSS3 Ќе ја стилизираш твојата веб страница со помош на CSS.
JavaScript Ќе креираш респонсивни дизајни со помош на JavaScript.
PHP Ќе програмираш со PHP програмерски јазик.
WordPress Ќе креираш респонсивни веб страни со WordPress.
Adobe Photoshop Ќе научиш како да го користиш софтверот - Photoshop
Adobe XD

Ќе научиш да правиш скици за веб страници употребувајќи Adobe XD.

Illustrator Ќе употребуваш Illustrator за креирање векторска графика.
ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти.

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Дипломи / Сертификати

Со успешно завршување на стручната програма, изработка на веб портфолио со практични проекти, ќе се стекнеш со диплома за успешно завршена Академија за Web Designer & Front End Developer од Семос Едукација. Како додадена вредност на дипломата, ќе имаш можност да полагаш 3 испити за компјутерски вештини, за да се стекнеш со меѓународни сертификати Adobe Certified Professional (ACP) за Adobe Photoshop, Illustrator и 1 испит по избор, што претставува одлична оценка за владеење со соодветната апликација на Adobe.

certificate1
certificate2
ДИГИТАЛНИ БЕЏОВИ
Illustrator
Photoshop
Animate
АНАТОМИЈА НА ВЕБ ДИЗАЈНЕР
работа
Каде ќе работиш?

Freelancer

Дизајнер во маркетинг компании

Дизајнер во IT компании

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек ќе заработуваш 64.332 денари месечно.

бенефити
Дали имаш придобивки?

Да. Ќе бидеш дел од растечка индустрија и ќе работиш од каде било.

веб дизајнер

WEB DESIGNER

ПОВЕЌЕ ЗА АКАДЕМИЈАТА
УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

ВИДЕО ПРИКАЗНИ
ЗАКАЖИ СРЕДБА
Ангелина Канчевска

Закажи средба со Ангелина!

Ангелина Канчевска

Раководител на академиите за графички и веб дизајн

mail icon

angelina.kanchevska@semos.com.mk

working time icon

+389 71 223 993, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Ангелина!

Ангелина Канчевска

angelina.kanchevska@semos.com.mk

+389 71 223 993, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ ВЕБ ДИЗАЈНЕР?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР