Unity

Академија за Game Development

Официјална Unity програма

Соедини ги твојата имагинација, фантазија и идеи, во една интересна дигитална авантура. Ако сакаш видео игри и додека гејмаш, размислуваш за подобрување на играта или елементи од истата или сакаш да направиш нешто from scratch, дојди, учи со нас и стани Unity Game Developer.

Mоментално индустријата за видео игри ги надмина музичката и филмската индустрија, а доколку сакаш да се занимаваш со развој на игри, сега имаш можност бидејќи Game Development е одличен кариерен избор!

Семос Едукација е единствениот Unity Authorized Training Partner во регионот.

Учи низ интензивни работилници од врвни професионалци со титула Unity Certified Instructor.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Unity е креатор на најкористената 3D креативна платформа во реално време, со моќно и богато интерактивно искуство во 2D, 3D, VR и AR. Повеќе од 60% од AR/VR содржини се изработени со Unity.  Најпознатите игри како Call of Duty, Pokemon Go и 70% од игрите во светот се направени во Unity, моќна алатка која ја користат и најголемите студија за развој на игри.

Во Семос Game Development Академијата ќе добиеш добро заокружена едукација во креативното и програмерскиoто поле, со предмети кои ги покриваат техниките на дизајн на игри, програмирање, концептуален арт, 3D моделирање, и анимација.

Предавањата се изведуваат на модерен и интерактивен начин, користејќи модерни информациски технологии, преку индивидуална и групна работа, практично менторство со консултанти од реномирани компании во текот на наставата. Сето ова со цел студентите да ги развијат своите вештини во Game Development преку интересен, забавен и модерен начин.

Оваа Академија е за тебе доколку:

Сакаш да програмираш, дизајнираш и анимираш

Многу веројатно да си гејмер или љубител на гејмингот

Си креативен

Си забавен

Зошто Unity Game Developer?

За само 1 година, можеш да работиш во најбрзо растечката индустрија, да имаш високо платена и креативна работа, неограничени можности за напредок и да имаш светска кариера како сертифициран Game Developer .

Да речеме дека си некој кој сака да биде game developer, но не знае ништо за програмирање.

Без грижи, не се потребни никакви специфични предзнаења. Сè се учи. Unity Академијата за Game Development ќе ти овозможи сè што ти е потребно да започнеш успешна кариера во гејминг индустријата.

Модули Часови
Programing for Unity – Introduction 21
Unity 2D 39
Autodesk Maya 30
Substance Painter 21
Adobe Photoshop 21
Programing for Unity – Advanced 39
Unity 3D 30
Game Project 15
Кариерно советување 9

Со запишувањето на Академијата за Game Development, ти ќе имаш можност да програмираш во C# за Unity и да ги користиш напредните алатки од овој програмерски јазик.

Ќе работиш во Unity со цел да се запознаеш со алатките наменети за Unity 2D Game Development. Ќе изработуваш дигитална манипулација во Adobe Photoshop како и ќе креираш материјали за 3D објекти во Аdobe Substance Painter.

Ќе изработубаш и анимираш модели во Autodesk Maya. Крајниот проект ќе ти помогне да изработиш 2D и 3D игра со помош на Adobe Photoshop, а со тоа ќе започнеш да го изработуваш сопственото портфолио на проекти.

Александар Русески

Александар Русески

Unity Developer

7 + години искуство

Иво Богојевски

Иво Богојевски

Autodesk Certified Instructor

3D Artist @fx3x

14+ години искуство

Стефан Трчков

Стефан Трчков

Junior Developer @ Charged Monkey.

4+ години искуство

Јасмина Антиќ

м-р Јасмина Антиќ

Global Career Development Facilitator (GCDF), MSc, Human Resources Menagement and services

Head of Human Resources

15+ години искуство

Давид Деловски

Давид Деловски

Software Developer @PCES

1+ години искуство

Силвија Стојановска

Силвија Стојановска

3D Artist & Junior product manager @SEEJU Innovations & Tech

8+ години искуство

Конкурсот за стипендија е затворен!

Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

1.537 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

8 месеци

часови

Број на часови

220 часови

цена

15% попуст до 30 август

сертификат

1 диплома од Семос Едукација и 2 сертификати од Unity

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/во живо

динамика

Динамика

2-3 пати неделно

почеток

Почеток

30 септември 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?
Game Project

Изработуваш сопствено портфолио.

Maya

Изработуваш и анимираш 3Д модели во Autodesk Maya.

Unity

Unity 2D и 3D Game Development.

Adobe Painter

Изработуваш материјали за 3Д објекти во Adobe Substance Painter.

C#

Програмираш во C# за Unity.

Unity

Изработиш 2Д и 3Д игра.

Adobe Photoshop

Изработуваш дигитална манипулација во Adobe Photoshop.

ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти.

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Сертификати

По завршување на програмата и изработка на завршен проект, ќе се стекнеш со 2 сертификати од Unity за 2D и 3D Game Development и диплома од Семос Едукација.

certificate1
certificate2
certificate3
ДИГИТАЛНИ БЕЏОВИ
Unity Certified Programmer
АНАТОМИЈА НА GAME DEVELOPER
работа
Каде ќе работиш?

Гејминг и ИТ индустрија

Freelancer

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек ќе заработуваш $77.435 (Glassdoor)

бенефити
Дали имаш придобивки?

Game Developer е многу актуелна професија која што е барана насекаде низ светот

Пазарот е голем. 60% од Американците играат игри секој ден

game developer

GAME DEVELOPER

ПОВЕЌЕ ЗА АКАДЕМИЈАТА
СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

ВИДЕО ПРИКАЗНИ
Дијана Василевска

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

Раководител на Семос JavaScript академијата

mail icon

dijana.vasilevska@semos.com.mk

working time icon

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

dijana.vasilevska@semos.com.mk

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ GAME DEVELOPER?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР