Академија за Дигитален маркетинг

Да се биде денес дигитален маркетер значи пред се флексибилност, креативност, отвореност кон светот. Дигиталниот маркетинг е број 2 професија во светот, каде побарувачката на квалитетен и сертифициран кадар е се поголема и поголема.

Екстензивната програма од 222 часа е креирана специјално за да ги стекнеш најнеопходните вештини за да бидеш успешен дигитален маркетер, а практичната работа вклучена во програмата ќе те подготви за сите предизвици при твоето идно вработување во оваа професија.

Како што расте индустријата на дигиталниот маркетинг така расте и бројот на работни позиции кои се отвараат со цел пополнување на побарувачката за специјализирани дигитални работни места.

Digital Marketing Specialist е меѓу топ 10 најбарани професии, со 116.4% зголемена побарувачка и 860 000 нови работни позиции според Linkedin.

Со дигиталниот маркетинг може да работиш од било каде во било кое време. Ова е начин на живот кој може да стане реалност за тебе.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Зошто Академијата за дигитален маркетинг e најдобриот избор за градење кариера како дигитален маркетер?

  • Најдетална и долготрајна програма од 222 часа;
  • Ќе учиш од искусни маркетинг експерти од домашни и странски компании;
  • Добиваш членство во Кариерниот центар и помош при вработување/пракса;

Оваа Академија е за тебе доколку:

Си емпатичен

Сакаш да учиш

Знаеш да слушаш

Лесно решаваш проблеми

Одлично комуницираш

Си аналитичен

Зошто Digital Marketing Specialist?

Програмата на Digital Marketing Specialist ќе ти даде напредно познавање на најаважните сегменти од дигиталниот маркетинг и вклучува реални проекти и виртуелни симулации со цел стекнување на практично знаење.

Ќе се сретнеш со алатки кои се користат во светот на дигиталниот маркетинг, голем број на проекти и симулации во Mimic Pro со цел да имаш комплетна подготовка за работното место.

Модули Часови
Основи на маркетинг 21
Вовед во дигитален маркетинг 15
Дигитална маркетинг стратегија 24
Lead Generation 18
E-mail маркетинг 12
SEO 24
Google Ads, Google Analytics, Digital Media Buy 21
Social Media Маркетинг 24
Social Media Paid Ads 30
Content Marketing 15
Аналитика и Акаунт Менаџмент 12
Кариера 6

Наташа Велковска

Наташа Велковска

PR & Content Production Director @Represent Communications Macedonia

7+ години искуство

Наташа Миркова Божиновска

Наташа Миркова Божиновска

Managing Director @Represent Communications Macedonia

18+ години искуство

Цветанка Јошева

Цветанка Јошева

Digital Marketing Director @Represent Communications Macedonia

19+ годинии искуство

Александра Ташкова

м-р Александра Ташкова

MSc, Marketing Concentration

Chief Marketing Officer @Marketing Ink

5+ години искуство

Кристина Ласкова

Кристина Ласкова

Part of the Marketing team @Coordea

9+ години искуство

Кристијан Пецев

Кристијан Пецев

Digital Marketing/Social Media Specialist @LIV Enterprises

5+ години искуство

Конкурсот за стипендија е затворен!

Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

1.900 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

10-12 месеци

часови

Број на часови

225 часа

цена

15% попуст до 30 август

сертификат

Диплома од Семос Едукација

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/во живо

динамика

Динамика

2-3 пати неделно

почеток

Почеток

30 септември 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?
Marketing Strategy

Ќе се запознаеш и ќе стекнеш знаење за Marketing Strategy.

Google Ads

Ќе се стекнеш со реално искуство преку работа на проекти со користење на Google Ads.

Google Analytics

Ќе ги осознаеш и научиш најпотребните алатки од светот на дигиталниот маркетинг

Content Marketing

Ќе се стекнеш со знаење за Advanced Content Marketing.

Social Media Marketing

Ќе се стекнеш со знаење за Advanced Social Media Marketing

HubSpot

Ќе се подготвитвиш за сертификација со врвни испити од светот на дигиталниот маркетинг.

ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти.

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Сертификати

certificate1
АНАТОМИЈА
работа
Каде ќе работиш?

Маркетинг агенции

Freelancer

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек ќе заработуваш најмалку МКД48.000 (mojaplata)

бенефити
Дали имаш придобивки?

Digital Marketing Specialist е многу актуелна професија која што е барана насекаде низ светот

Пазарот е голем - 860 000 нови работни позиции според Linkedin

digital marketing specialist

DIGITAL MARKETING SPECIALIST

ПОВЕЌЕ ЗА АКАДЕМИЈАТА
СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

ВИДЕО ПРИКАЗНИ
Анета Секуловска

Закажи средба со Анета!

Анета Секуловска

Business Development Executive

mail icon

aneta@semos.com.mk

working time icon

+389 70 357 591, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Анета!

Анета Секуловска

aneta@semos.com.mk

+389 70 357 591, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ MARKETING SPECIALIST?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР