Autodesk

Академија за Индустриски дизајн

Официјална Autodesk Академија

На Академијата за индустриски дизајн, нема да учиш што ќе се случи утре - туку ти ќе го создаваш. Без разлика дали сакаш да стекнеш основа во индустриски дизајн, да започнеш кариера во оваа динамична област или да започнеш сопствен бизнис, оваа академија е за тебе.

Дејноста е склоп на култура, технологија и бизнис кој го подобрува и збогатува човечкиот живот со преточување на сите визии во материјални продукти. Оваа обука е дизајнирана да ти ги даде професионалните вештини што ти се потребни за да успееш како дизајнер на индустриски производи со најмоќните софтверски алатки од палетата на Autodesk.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Сакаш да ја промениш кариерата, да се усоврши или да станеш креативен? Ја имаме вистинската академија за тебе.

Академијата за индустриски дизајн ги нуди сите потребни алатки за гарантиран успех воведувајќи те во фасцинантниот свет на индустриски дизајнери и пазарот кој се предвидува да порасне за 6% од 2020 до 2030 година, приближно брзо колку што е просекот за сите занимања заедно. Околу 3.100 нови работни позиции за индустриски дизајнери се планираат секоја година во текот на следната деценија.

Предавањата се изведуваат на модерен и интерактивен начин, користејќи модерни информациски технологии, преку индивидуална и групна работа, практично менторство со консултанти од реномирани компании во текот на наставата. Сето ова со цел студентите да ги развијат своите вештини во индустрискиот дизајн преку интересен, забавен и модерен начин.

Оваа академија е за тебе доколку си:

Креативен

Размислуваш аналитички

Вреден

Навремен

Упорен

Лесно решаваш проблеми

Ќе имаш светска кариера како:

  • Automotive designer
  • Package designer
  • Product designer
  • Industrial designer

Модули Часови
Синтеза
Вовед во инженерска графика
Материјали и производни процеси
AutoCAD
Inventor
Fusion 360
Vault
Sheet Metal + Основи за обработка на лим
Вовед во дизајн на пластични делови

Нашите сертифицирани инструктори со долгогодишно искуство задолжени за развојот на академијата се посветени да ти овозможат практично искуство со најнови трендови во индустрискиот дизајн. Нивна цел е нашите студенти да бидат подготвени да успеат во овој динамичен и растечки свет на индустриски дизајнер.

Никола Узунски

Никола Узунски

Customer Quality Engineer @Johnson Matthey

3+ години искуство

Александар Атанасов

Александар Атанасов

Mechanical Design Engineer@Van Hool Macedonia

4+ години искуство

Конкурсот за стипендија е затворен!

Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

1.350 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

6 месеци

часови

Број на часови

231 час

цена

15% попуст до 30 август

сертификат

Диплома од Семос Едукација

сертификат

3 меѓународни сертификати од Аutodesk

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/во живо

динамика

Динамика

2-3 пати неделно

почеток

Почеток

30 септември 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?
AutoCAD

Ќе научиш како да го изработуваш проекти во AutoCAD.

AutoCAD Vault

Ќе научиш како да го користиш софтверот - AutoCAD Vault.

Autodesk Inventor

Ќе научиш како да го користиш софтверот - Autodesk Inventor.

Fusion360

Ќе научиш како да го користиш софтверот - Fusion360.

ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти. 

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Сертификати

По завршување на програмата и изработка на завршен проект, ќе се стекнеш со сертификат за успешно завршена посебна програма за индустриски дизајнер.

certificate1
certificate2
certificate3
ДИГИТАЛНИ БЕЏОВИ
Illustrator
EssentialsXD
AutoCAD
АНАТОМИЈА НА INDUSTRIAL DESIGNER
работа
Каде ќе работиш?

Автомобилска индустрија

Фармацевтска индустрија

Машинска индустрија

Производство

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек ќе заработуваш 44.000 денари месечно (mojaplata.mk)

бенефити
Дали имаш придобивки?

Голем избор на кариерни опции

Добро платена работа

Глобални можности за вработување

Технолошко окружување

индустриски дизајнер

INDUSTRIAL DESIGNER

СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

ВИДЕО ПРИКАЗНИ
Дијана Василевска

Закажи средба со Дијана!

Раководител на Академија за индустриски дизајн

mail icon

dijana.vasilevska@semos.com.mk

working time icon

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

dijana.vasilevska@semos.com.mk

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ ИНДУСТРИСКИ ДИЗАЈНЕР?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР