Академија за Проектен Менаџмент и Лидерство

Академијата за управување со проекти и лидерство е сеопфатна програма дизајнирана така што ги опфаќа вештините и знаењата неопходни во управувањето со проекти и лидерските улоги.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Во рамките на модулите вклучени се следниве области:

 • Планирање, извршување, следење и контрола на проектот
 • Основи за управување со производи
 • Техники за деловна анализа
 • Принципи на лидерство и тимска работа

Оваа академија е за тебе доколку си:

Сакате да ги унапредите своите кариери во управување со проекти или лидерство

Сте професионалци со одредено искуство во управување со проекти кои сакаат дополнително да ги развиваат своите вештини

Сте заинтересирани за транзиција во управување со проекти или лидерска улога

Имате силна желба да учите и да напредувате во кариерата

Имате одлични комуникациски, интерперсонални и вештини за решавање проблеми

Преку комбинација на предавања, дискусии, практични примери и симулации, учесниците ќе се стекнат со практично искуство што им е потребно за успешно водење и управување со проекти.

Модули Часови
  Модул 1: Вовед во управувањето со проекти и производи
 • Основи за управување со проекти
 • Основи за управување со производи
 • Маркетинг на производи и стратегии за одење на пазарот
21
  Модул 2: Основи на деловна анализа
 • Основи на деловна анализа
 • Анализа на деловни процеси
18
  Модул 3: Планирање и распоред на проекти
 • Развој на структура за работа (WBS)
 • Техники за распоред на проекти
21
  Модул 4: Управување и проценка на трошоците на проектот
 • Техники за проценка на трошоците
 • Алатки и техники за управување со трошоците
18
  Модул 5: Извршување и следење на проектот
 • Управување со ризик
 • Техники за следење и контрола на проектот
21
  Модул 6: Проектна комуникација и управување со засегнатите страни
 • Ефективни проектни комуникациски стратегии
 • Управување со засегнатите страни
21
  Модул 7: Агилно управување со проекти
 • Агилни методологии во длабочина
 • Агилни алатки и техники за управување со проекти
18
  Модул 8: Управување со производи во пракса
 • Процес на развој на производ
 • Стратегии за лансирање на производи и одење на пазарот
18
  Модул 9: Студии на случај за деловна анализа
 • Сценарија за деловна анализа од реалниот свет
21
  Модул 10: Лидерство за менаџери на проекти и производи
18
  Модул 11: Планирање и развој на кариера
 • Вовед во развој и планирање на кариера
 • Изработка на CV, мотивационо писмо и LinkedIn профил
 • Подготовка за интервју
9

Конкурсот за стипендија е затворен!

Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

2.350 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

10-12 месеци

часови

Број на часови

204 часа

цена

20% попуст

сертификат

Сертификат за завршена академија

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/Во живо

динамика

Динамика

3 часа неделно

почеток

Почеток

16 октомври 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?

Ќе се стекнеш со практично искуство што ти е потребно за успешно водење и управување со проекти.

Ќе ги совладаш техниките за правилен распоред на проекти

Ќе научиш ефективни комуникациски стратегии

Ќе ги совладаш агилните методологии и алатки за управување со проекти

Ќе ги совладаш сите стратегии за лансирање на производи и одење на пазарот

Ќе ги увидиш сите сценарија за деловна анализа од реалниот свет

Лидерство за менаџери на проекти и производи

ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти.

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Сертификати

По завршување на програмата и изработка на завршен проект, ќе добиеш сертификат за завршена академија за project management.

Дополнително, најдобрите студенти се стекнуваат и со пофалница од Семос Едукација.

АНАТОМИЈА НА PROJECT MANAGER
работа
Каде ќе работиш?

Ќе можеш да работиш во различни организации и индустрии, со одговорности што вклучуваат планирање, координација и спроведување на проекти, како што се IT компании, производство, финансиски институции, невладини организации, маркетинг индустрија итн.

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек Project Manager може да заработува од 29.892 - 140.772 MKD во зависност од индустријата во која работи (plata.mk)

бенефити
Дали имаш придобивки?

Дефинитивно! Професија која се повеќе се бара особено во IT компаниите, а според Project Management Institute до 2030-та година ќе бидат потребни нови 25 милиони позиции. Проект менаџерот им овозможува на организациите да ги реализираат проектите ефикасно и ефективно.

JS Developer

PROJECT MANAGER

СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

Дијана Василевска

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

Раководител на Семос JavaScript академијата

mail icon

dijana.vasilevska@semos.com.mk

working time icon

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

dijana.vasilevska@semos.com.mk

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ PROJECT MANAGER?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР