unity

Академија за Виртуелна Реалност

Официјална Unity Академија

Официјалната Академија за виртуелна реалност во Семос Едукација ќе те подготви за иднината.

Биди меѓу првите VR професионалци во Македонија. Ќе поминеш низ интензивни, а забавни работилници за изработка на VR и AR апликации, 3D развој на игри и ќе изработуваш реални VR проекти со head сетови кои ги овозможува Академијата.

Ќе имаш можност да се фокусираш на уметничката и програмерската страна во изработката на апликации за виртуелна реалност и ќе се стекнеш со вешини кои ќе ти бидат потребни земајќи ја во предвид дигитализацијата на денешниот свет.

ЗАКАЖИ СРЕДБА
ПРОГРАМА

Семос Едукација е врвен овластен партнер за обука на Unity Engine во регионот. Добиј практична обука од нашите сертифицирани инструктори за Unity во интензивни работилници.

Ќе имаш светска кариера како:
VR Developer, AR Developer, VR Game Engineer, AR Game Engineer и 3D Game Developer. Изучуваj виртуелна реалност во Семос Едукација и зачекори во светот кој сам си го дизајнирал - буквално!

Оваа академија е за тебе доколку си:

Креативен

Сакаш да гледаш 3D околини

Сакаш уникатна професија

Во чекор си со дигиталните трендови

Модерните технологии ти се пасија

Љубител на виртуелната и аугментативната реалност

Зошто VR Developer?

Виртуелната реалност (VR) денес е прифатена во бројни сегменти од живеењето, и имајќи ги во предвид фантастичните можности кои оваа технологија ни’ ги нуди, се’ потешко станува да се замислат одредени индустриски гранки без неа.

Светскиот VR и AR пазар ќе порасне на $209,2 милијарди до крајот на 2024, што ќе отвори огромен број на работни места за VR девелоперите.

Примената на оваа технологија постојано расте и се развива и неминовно е дека VR професиите ќе бидат многу барани во иднината. А иднината е сега. Во моментов професијата VR/AR програмери е во подем, а се очекува дизајнери за виртуелна реалност и аватар дизајнери да бидат се’ побарани. Повеќе од јасно е дека иднината и припаѓа на виртуелната реалност во надеж дека истата ќе ни донесе просперитет, а ние ќе ги користиме нејзините добри страни за вистински цели.

Предавањата се изведуваат на модерен и интерактивен начин, користејќи модерни информациски технологии, преку индивидуална и групна работа, практично менторство со консултанти од реномирани компании во текот на наставата. Сето ова со цел студентите да ги развијат своите вештини во VR преку интересен, забавен и модерен начин.

Модули
Unity Programming in C# - Basics
Introduction to the development of Unity 3D
Unity Programming in C# - Advanced Skills
Unity VR
Unity AR
Опис на предметите опфатени во оваа програма

Овој модул ќе те воведе во Unity, ќе го објасни работењето и начинот на програмирање со C# прилагоедено за почетници.

Целта на овој модул е сите слушатели да се запознаат и да го употребуваат Unity, фокусирајќи се конкретно на работа со сите алатки наменети за 3D околина. Додека го совладуваш Unity, ќе изработиш 3D игра во трето лице од самиот почеток, покривајќи ги сите главни области: importing, animation, character configuration, implementing game mechanics and publishing.

Разбери ја математиката зад 3D игрите за да создадете движење, анимација и веродостојно однесување. Види реални студии при примена на C# за решавање на проблеми со развојот на игри. Развиј техники кои ќе ти заштедат време за градење комплексна механика за играње.

Во овој модул, учесниците прво ќе се запознаат со VR, неговиот историски развој, како функционира, неговите основни концепти и како да се постави непречен работен тек со VR во Unity. Потоа тие ќе се нурнат во потехничките аспекти што ќе им овозможат да создадат сопствени извонредни VR искуства. На крајот, тие исто така ќе научат за оптимизирање на интерфејсот, аудио и графика за VR уредите.

Во овој модул, учесниците ќе научат да креираат, тестираат и објавуваат AR апликации со Unity. Тие ќе работат на неколку различни типови на апликации, а до крајот ќе имаат практично искуство и знаење за тоа, создавајќи AR апликации.

Александар Русески

Александар Русески

Unity Certified Instructor

Конкурсот за стипендија е затворен!

Со твојот упис добиваш бесплатни три курсеви во еден пакет во вредност од 500€:
1. Фриленс курс во вредност од 200€

Фриленс работењето е одличен старт по завршување на академијата.

По завршување на Академијата, ти овозможуваме фриленс курс во вредност од 200€, а ти ќе имаш можност да го слушаш бесплатно.

Содржина на курсот:
Комуникација со клиенти
Time management
Project management
Плаќање и даноци
Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Со посета на курсот ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

2. Обука GenAIBIZ во вредност од 200€
Содржина на курсот:
Основи на вештачка интелигенција
Генерирање на текст користејќи AI
Генерирање на код користејќи AI
Генерирање на слики и видеа користејќи AI
Генерирање на аудио користејќи AI
Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
3. Обука за Лична организација и менаџмент ориентиран кон резултати во вредност од 100€
Содржина на курсот:
Познавање и разбирање на поимот „клиенти“, надворешни и внатрешни клиенти
Разбирање на услугите што им се даваат на клиентите
Ефективни начини за комуникација, важноста на повратните информации од клиентот
Проценка на клиент, решавање на конфликти и одговорно однесување
Проценка на лична ефикасност
Организациска ориентираност кон реузултати
Ориентираност кон акција и проценка на ефикасност
Стратегија за подобрување на резултати и градење вештини

1.800 EUR

искуство

Потребно искуство

Почетник

времетраење

Времетраење

10-12 месеци

часови

Број на часови

180 часови

цена

10% попуст до 8 март

1.530 EUR

сертификат

3 официјални сертификати од Unity

плаќање

Плаќање

Во готово / на рати

обука

Тип на обука

Онлајн/во живо

почеток

Почеток

30 септември 2024

слободни места

Мали групи до 15 студенти со цел индивидуален пристап кон секој слушател

РЕЗЕРВИРАЈ МЕСТО
ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА АКАДЕМИЈАТА?
VR

Група алатки за изработка на игри во Unity 2D и 3D.

Unity Editor

Како да се движиш во Unity Editor.

C#

Ќе ja разбереш позадината на игрите.

AR

Ќе креираш AR апликации со Unity.

ПО АКАДЕМИЈАТА
Каде те гледаме по завршувањето на академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти. 

КОН КАРИЕРЕН ЦЕНТАР
award

Сертификати

По завршување на програмата и изработка на завршен проект, ќе се стекнеш со сертификат за успешно завршена програма за Virtual Reality Programmer.

certificate1
ДИГИТАЛНИ БЕЏОВИ
Unity Certified Programmer
АНАТОМИЈА НА VR PROGRAMMER
работа
Каде ќе работиш?

Во многу индустрии како на пример медицина, архитектура, образование, инжинерство и роботика, забава, уметност, маркетинг, психологија.

плата
Колку ќе заработуваш?

Во просек ќе заработуваш $90.000 годишно (freelancermap.com)

бенефити
Дали имаш придобивки?

Професија во подем

Професија без географски ограничувања

Многу отворени позиции за работа

virtual reality programmer

VIRTUAL REALITY PROGRAMMER

ПОВЕЌЕ ЗА АКАДЕМИЈАТА
СОРАБОТНИЦИ

110+ КОМПАНИИ ВЕРУВААТ ВО КВАЛИТЕТОТ И
ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТИТЕ НА СЕМОС АКАДЕМИИ.

ВИДЕО ПРИКАЗНИ
Дијана Василевска

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

Раководител на Официјалната Unity Академија за Virtual Reality

mail icon

dijana.vasilevska@semos.com.mk

working time icon

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

Закажи средба со Дијана!

Дијана Василевска

dijana.vasilevska@semos.com.mk

+389 70 349 030, секој работен ден од 09:00 - 17:00 часот.

ДАЛИ ТИ СИ СЛЕДНИОТ VIRTUAL REALITY PROGRAMMER?

Откриј ги можностите веднаш!

НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР